Home ŽivinarstvoJapanske prepelice Uputstvo za upotrebu jaja od japanske prepelice

Uputstvo za upotrebu jaja od japanske prepelice

by admin

Za navedene bolesti jaja se uzimaju u sirovom stanju. Prva tri dana uzimaju se po tri (3) jaja, a posle po pet, (5) jaja dnevno, što znači da kura od 120 komada traje 25 dana, a kura od 240 komada traje 49 dana.

Jaja se uzimaju izjutra, odmah posle ustajanja, a posle toga treba da prođe pola sata do sledećeg uzimanja hrane.

Od jaja se mogu pripremiti razni kokteli, da bi ga bolesnik lakše uzimao. Jaja se zaslađuju šećerom ili ‘medom, a neki voćni sok se dodaje radi neutralisanja mirisa, na primer (višnja, kajsija ili se nacedi limun). Jaja se mogu mutiti da bi se od njih dobio šlag, a mogu da se uzimaju sa kafom ili mlekom.

Razumljivo je da bolesnici, koji boluju od šećerne bolesti, ne smeju zaslađivati jaja šećerom. Takođe bolesnici koji pate od žuči, moraju biti obazrivi kada uzimaju jaja, da im se ne pokrene kamen u žuči. Ukoliko se to desi, odmah treba prekinuti sa uzimanjem jaja. Znači, ne počinjati kuru sa tri jajeta, nego sa jednim i postepeno povećavati broj dnevnog uzimanja.

Posle 1 – 2 meseca pauze, kura može da se ponovi.
Jugoslovenska medicinska nauka nije rekla svoju reč o čudotvornoj moći prepeličijih jaja u lečenju pomenutih bolesti, pa sve do dobijanja rezultata naučnih istraživanja, nema pravog odgovora na pitanje da li su, stvarno, prepeličija jaja lekovita.

Neophodno bi bilo da se za lekovitost jaja zainteresuju naše medicinske ustanove kako bi dobili sopstvena iskustva, koja bi bila najmerodavnija za dalju inicijativu.

Врста болести – превентива

Комада јаја

1. Повећан притисак

120

2. Чир у стомаку

120

3. Артериосклероза

240

4. Шећерна болест

240

5. Бронхијална астма

240

6. Туберкулоза

240

7. Малокрвност

240

8. Нервно растројство

240

9,. Превише холестерола у крви

240

10. Неуредна пробава (лења црева и стомак)

 240

11. Пролепшавање тена и лица

240

 

Preporučujemo